Kalender

En argaladeiaktivitet kan vara många olika saker: läger, färder, hantverksträffar, dagsturer m.m. Gemensamt är att initiativet kommer från medlemmar i Argaladeis nätverk. Vi arbetar gärna i små grupper, där var och en är deltagande och medansvarig. Aktiviteter som anordnas ska ske enligt föreningens syfte (länk till stadgar) bland annat att föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Lägg in ny aktivitet i kalendern (kräver inloggning)


Höstträff 17-18 september 2022

I höst planeras en träff i Aspöja i St. Annas skärgård. Begränsat antal deltagare. Mer information kommer!


Digital bokcirkel: Friluftslivets pedagogik - start 30 januari 2022

Vi läser boken Friluftslivets pedagogik av författarna Britta Brügge, Matz Glantz och Klas Sandell och diskuterar boken digitalt varannan söndag kväll. Cirkeln är en fristående fortsättning från förra årets cirkel med de kapitel som ännu är olästa. Nya deltagare och gamla är välkomna!


Höstträff: skogsträdgårdar och skogar i Stjärnsund 2-3 okt 2021

Under helgen bjuds en guidning om skogsträdgården Mångfaldsträdgården och andra projekt som drivs av föreningen Permakultur Stjärnsund. Vi gör en vandring


Njut av naturen - gå kostnadsfri digital tipspromenad om allemansrätten, 23 maj - 30 maj. Vi lottar ut en fin bok!

NÄR? Söndagen den 23 maj till söndagen den 30 maj 2021. Delta och ta gärna med någon som inte kan så mycket om allemansrätten. Inga förkunskaper om allemansrätten krävs.

VAD och VAR? Digital quizpromenad utan krav på startposition eller utsatta GPS-koordinater. Starta var du vill och när du vill! HUR? Tipspromenaden arrangeras av friluftsföreningen Argaladei i projektet “Luften är fri”. Inget medlemskap krävs för att delta i tipspromenaden. Tipspromenaden är kostnadsfri.

Ladda ner appen Active Quiz (det är kostnadsfritt).

När du har den på din telefoner ska du öppna den. När appen är redo för promenad ska du fylla i ett quizrums-ID: ARGALADEI Tryck sedan på den gröna pilen

Sedan ska du fylla i ett Gästnamn – Skriv ett namn. Tryck på den gröna pilen

Det quiz du ska välja heter Tipspromenad allemansrätten - Luften är fri. Tryck på den rutan och sedan på Starta quiz När du har svarat på alla frågor skickar du svaret till leaderboard och deltar i utlottningen.

Du får gärna dela med dig av quizzen till andra. Sträckan du går är 2000 meter och det är 10 frågor. Efter det är quizzen slut. Lycka till!

När du skickar in ditt resultat på leaderboarden deltar du i en utlottning av Naturskyddsföreningens bok Ut i naturen. En inspirerande bok om naturupplevelser för liten och stor, från norr till söder. Om du inte vinner boken så vinner du ändå en skön stund utomhus i vår härliga natur och ny eller uppfriskad kunskap!


SOMMARLÄGER 2021 (anmälan stängd)

SOMMARLÄGRET ÄR FULLT, ANMÄLAN ÄR STÄNGD!

Argaladeis sommarläger hålls i år på en äng vid en vacker havsvik utanför Ljungskile i Bohuslän. Det kommer att vara möjligt att åka tåg till lägret och bli hämtad med bil på Ljungskile tågstation. Vi har tillgång till lägerplatsen under vecka 28. Datumet är 10-17 juli.

Aktiviteter som vi tänker oss är paddling, bad från klippor och strand, konst och hantverk, sång och musik. Det finns även skog och vandringsmöjligheter i detta spännande landskap. Under sommarlägret kan det finnas inplanerade aktiviteter men det är vi deltagare som i huvudsak gör lägret tillsammans. Vi kommer att ha gemensamma kvällssamlingar, där vi turas om att ordna med kaffe, te och saft med något tilltugg. Övriga måltider ansvarar var och en för och ingår inte lägeravgiften.

Lägeravgiften är: Fullbetalande vuxen 700 kr. Studerande i gymnasium och högskola/pensionär 400 kr. Barn 200 kr.

Anmälan sker till Mimmi Persson, mibarbro(at)gmail.com före 1 juni. Det är begränsat antal platser. Mer information kommer vid anmälan.

Välkomna önskar familjen Persson-Felix

Efter midsommar kommer ett beslut ske ifall sommarlägret kan genomföras i år. Vid sjukdom eller inställt läger får anmälda deltagaravgiften tillbaka. Det går att sjukanmäla sig fram till sista dagen. Vi utgår från myndigheternas bestämmelser.


1 2 3 4 5 6 ... 10 11