Kalender

En argaladeiaktivitet kan vara många olika saker: läger, färder, hantverksträffar, dagsturer m.m. Gemensamt är att initiativet kommer från medlemmar i Argaladeis nätverk. Vi arbetar gärna i små grupper, där var och en är deltagande och medansvarig. Aktiviteter som anordnas ska ske enligt föreningens syfte (länk till stadgar) bland annat att föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Lägg in ny aktivitet i kalendern (kräver inloggning)


====== Arkivträffen i Arboga den 12 november 2022 - Nästa träff är 11 nov.2023

Den 12:e november 2022 var det en nostalgiträff i Arboga i samband med arkivens dag. Föreningen Argaladei har ett gediget arkivmaterial i arkivcentrum Arboga /Arkiv Västmanland.

~~READMORE~~ 

Vill passa på att rikta ett tack till Cecilia Leide som skickade 20 ex. av Argaladeitidningen i årgångarna mellan 81- 88 och även till Carin Grundberg Sandell och Klas Sandell som var med vid förra arkivträffen och fyllde på med arkivmaterial, som gamla föreningsprotokoll m.m. Samt till Inge Nilsson som skickade en intressant tidningsartikel från år 1976, angående expeditionerna på 1970-talet.

Anmäl dig till Annika Waldén om du har någonting av arkivmaterial som du vill lämna till föreningsarkivet, eller om du vill vara med under dagen och få en inblick i Argaladeis historia. Det finns en forskarsal i anslutning till arkivet. Där kan vi sitta och titta på expeditionsrapporter och bilder, och annat spännande från vårt arkiv. Det finns matserveringar inom gångavstånd. Har du med egen mat så finns kyl, mikro, vattenkokare och kaffebryggare i forskarnas pausrum.

Hur hittar vi till Arkivcentrum i Arboga? Följande information står på hemsidan www.arkivvastmanland.se

/Det är lätt att ta sig till Arkivcentrum Arboga. Här ger vi bara några exempel på färdsätt. Från Arboga tågstation tar det cirka 20 minuter att promenera. Det går även att ta landsvägsbuss nr 551 mot Köping till hållplats ”Varvsgatan”. Bussturen tar 2 minuter och kostar 25 kronor. Busshållplats ”Varvsgatan” är belägen precis invid Arkivcentrum Arboga. Där stannar landsvägsbuss 551. Med bil når Du Arboga via E18 eller E20. Det finns många avfarter som leder in mot Arboga, så titta gärna på kartan innan du startar din färd. Vid Arkivcentrum Arboga finns det gott om parkeringsutrymme. Ingen P-avgift eller P-tillstånd krävs. Ytterdörren vid entrén hålls låst. Porttelefon kommer så småningom att installeras. Tills dess behöver Ni ha med egen mobiltelefon för att ringa och bli insläppta. Om du använder rullstol eller gånghjälpmedel: Rullstolsramp vid huvudentré. Trapplift för max 250 kg upp till nedre plan. Hiss med stor kapacitet mellan nedre plan och Arkivcentrum Arbogas våningsplan. Observera att hissen endast kan hanteras av personal. Handikapptoalett finns./

Har du frågor och vill ha ytterligare information om dagen går det bra att kontakta Annika Waldén på argaladei.nu@gmail.com eller på telefon 076 793 09 08. Glöm inte att anmäla dig!

Välkomna till Arkivcentrum i Arboga på Köpingsvägen 12! Hälsningar från Annika Waldén


Trätäljardag 24 september

Inbjudan till Trätäljardag

Lördag den 24 september kl.11-16.

Plats: Risäng 11 utanför Strömstad.

Ta med: Kniv att tälja med och något att äta så du klarar dig under dagen. Du kan ta med trangiakök om du vill och det kommer finnas en eld för grillning och eventuellt matlagning. Vi planerar att vara ute så ta med kläder för det.

Anmälan senast 18 sep till: risaeng@gmail.com


Årsmöte 24 april 2022

Kallelse till digitalt årsmöte kl.10.00 24 april 2022. Årsmöteshandlingarna finns att tillgå senast 3 april (3 veckor före årsmötet). För att ta del av dem, maila till Argaladei.nu@gmail.com

Du kan delta såväl digitalt (anmäl senast 23/4) eller fysiskt på plats (anmäl senast 20/4). Anmäl till argaladei.nu@gmail.com eller kontakta Annika Waldén på 076 793 09 08 Dagen före årsmötet kommer det även att vara en träff i Bergslagen, se kalenderaktivitet.

För att delta i årsmötet behöver medlemsavgiften vara betald. 200 kr per hushåll eller 100 kr enskilt medlemskap. Skriv namn, adress och e-postadress! Sätt in avgiften på plusgirokontot.

Dagordning

Verksamhetsberättelse

argaladeis_verksamhetsplan_2022.pdf


Vårträff 23-24 april

Välkommen på vårträffen “Fåglar och friluftsmat” på Lejonbacken vid Norasjön med Argaladei 23 – 24 april samt till årsmötet på söndagen den 24 april kl. 10.00 fysiskt eller digital

En helg med tema friluftsmat och vårfåglar.

TRYCK PÅ RUBRIKEN HÖGST UPP FÖR ATT LÄSA VIDARE.


Sommarläger 9-16 juli 2022

Argaladeis sommarläger blir den 9-16 juli i Bergslagen. Anmälan och frågor skickas till Annika Waldén och Jan Myhlback på argaladei.nu@gmail.com

Mer information kommer!


1 2 3 4 5 ... 10 11