Välkommen hit!

Argaladei är en förening för natur- och friluftsintresserade som vill verka för ett resursbevarande samhälle. Inom Argaladei ordnar vi aktiviteter som t.ex. sommarläger, hantverksträffar och paddelfärder. Alla medlemmar är varmt välkomna att ordna och bjuda in till aktiviteter. Vi medlemmar skapar föreningen tillsammans!

Tips! Massor med vackra bilder från Argaladeis historia på www.bengtakelundgren.com/argaladeihistory


Hantverksträff 16-17 november

Kom och hantverka på Ingarö! Ull (några kardor), trävirke, en lägereld och tipi finns på plats! Ta gäna med eget hantverk. Lunchsoppa och fika på lördagen till självkostnadspris (vi delar på kostnaden för mat).

Delta när du vill från klockan 10 på lördagen till sent. Vill du sova över finns tipi samt golvlogi inomhus. Det går bra att vara med på söndagen också, då kommer det vara styrelsemöte.

Varma kläder rekommenderas. Mejla karin.egholt@gmail.com för frågor och anmälan. Buss 428x och 429x från Slussen till Björnö Sandarna. Anmälan sker till karin.egholt@gmail.com.


Årsmöteshelgen 2019

Deltagarna på årets årsmöteshelg. En liten men trevlig och tapper skara!

Nu är årsmöteshelgen till sin ända. Beslut om ekonomi, medlemsavgift, verksamhetsplan och annat klubbades igenom (om någon är intresserad av dessa beslut så maila argaladei.nu@gmail.com). För väl var att fokus den mesta tiden fick vara på annat. Vi var ett dussin personer som tillsammans lagade mat över öppen eld, sjöng sånger ihop, hantverkade i ull, trä och andra naturmaterial samt bastade och badade i sjön under helgen. Humöret var bra trots att vädret var småregnigt och gråmulet hela helgen. Men vad vore Argaladei om lite regn skulle stoppa oss? Här är i alla fall några utvalda bilder från helgen. /Mirjam


Årsmöteshelg 27-28 september

Varmt välkommen till årsmöte 2019 med föreningen Argaladei sista helgen i september 27-29/9 -2019 på Sjöviks Folkhögskola.

Anmälan till argaladei.nu@gmail.com eller till Mirjam Waldén på telefon 0722193157. Meddela då även om du har några särskilda behov gällande mat eller annat som kan vara viktigt att känna till.

KLICKA PÅ RUBRIKEN HÖGST UPP FÖR ATT LÄSA MER!


Sommarläger i Dalsland 2019

Lägerplats: Vid norra Bullaresjöns strand på en plats som heter Sigfridshogen.

Datum: 20-27 juli.

Anmälan till: risaeng@gmail.com senast 15 maj. Frågor till mejl eller sms 072 5596689 skriv vem du är så ringer vi upp. /Håkan och Maria Kärnbo Johansson, Argaladei.

Länk till Facebook-evenemang www.facebook.com/events/290583751608069/

Bilder från 2018 års sommarläger. Fler bilder från fjolårets sommarläger finns att se under fliken utfärd.

KLICKA PÅ RUBRIKEN FÖR ATT LÄSA MER!


Arkivträft & nostalgitripp 23 april

Vi besöker Argaladeis föreningsarkiv

23 april kl.13.00‐15.00 Vi träffas kl.10.30 för att titta på material som ska lämnas in och äta lunch.

I Arkiv Västmanland /Västerås Stadsbibliotek ingång fackavdelning. Till dig som är nyfiken på Argladeis gamla historia. Till dig som vill lämna in gamla protokoll och handlingar m.m. till arkivet. Till dig som är sugen på en nostalgitripp till 60, 70 och 80-talet!

Anmälan senast 14 april

Kontaktperson: Annika Waldén 076 793 09 08

Argaladei.nu@gmail.com

Länk till Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/2116684501784811/


Hantverksträff 16-18 november 2018

Nu är det dags för ännu en hantverksträff med tema ull och trä. Möjlighet till kanotpaddling alldeles intill där träffen hålls. Anmälan till Annika Waldén 076-73 09 08 tomasboda04@gmail.com. När du anmäler dig får du mer information på mail!

När det gäller mat föreslår vi gemensam frukostlagning och lunch, där huset ordnar med ingredienser, men där vi delar på matkostnaderna. Till fredag och lördagkväll vore det trevligt med knytis.

Hör av dig om du har frågor!