Välkommen hit!

Argaladei är en förening för natur- och friluftsintresserade som vill verka för ett resursbevarande samhälle. Inom Argaladei ordnar vi aktiviteter som t.ex. sommarläger, hantverksträffar och paddelfärder. Alla medlemmar är varmt välkomna att ordna och bjuda in till aktiviteter. Vi medlemmar skapar föreningen tillsammans!

Tips! Massor med vackra bilder från Argaladeis historia på www.bengtakelundgren.com/argaladeihistory


Årsmötet 2020

Årsmöte med föreningen Argaladei   25-27 september 2020 på Björnö, Stockholms skärgård 

Varmt välkommen till årsmöte med föreningen Argaladei sista helgen i september år 2020. På  lördagen umgås vi och ägnar oss åt olika friluftsaktiviteter medan söndagen är avsatt för årsmötesförhandlingar. 

Till årsmötet har styrelsen ett förslag om stadgeändring. Stadgeändringen handlar om att ändra verksamhetsåret från sommaren till vintern. Följ länken för att komma till förslaget.

Förslag till årsmötet 2020

Anmälan till argaladei.nu@gmail.com eller till Karin Egholt på telefon 0734207048.  Meddela då även om du har några särskilda behov gällande mat eller annat som kan vara  viktigt att känna till. 

Årsmöteshandlingar: Årsmöteshandlingarna delas ut på mötet. Om du vill få  årsmöteshandlingarna i förväg eller inte kan komma så kan du maila  till argaladei.nu@gmail.com så skickar vi det! (dagordning, verksamhetsberättelse,  verksamhetsplan, bokslut, revisionsberättelse, förslag på budget.) 

Kom ihåg att betala in din medlemsavgift! 

Fredag 18:00-20:00 Ankomst 20:00 kvällsfika

Lördag 08.00 Frukost 09.00 Här finns möjlighet att delta i aktiviteter såsom kanot- eller kajakpaddling alternativt promenad och hantverk. Det kommer finnas ull och kardor. Kanske vill du göra något helt annat eller bara umgås? Gör det du gillar. Fika vid elden för alla. 13.00 Lunch 14.00 Fortsättning på förmiddagens aktiviteter 16.00 Fika 16.30 Tid för matlagning över öppen eld 19.00 Gemensam middag, ta gärna med något till knytkalas

Söndag 08:00 Frukost 09:00 Årsmöteshandlingar Fika med lunchsmörgås 14:00 Avslutning av årsmötet

Praktisk information: Kostnaden för helgen är 150 kr per vuxen med inkomst. För barn, studerande och   inkomstlösa kostar det 80 kr för   hela helgen. Vill du välja att ta med   egen mat kan du göra det och endast   betala 50 kr för gemensamma   kostnader. Hör av dig om kostnaden   är för mycket men du vill delta i alla   fall. Anmälningsavgiften betalas på   plats eller sätts in på föreningens   PG-konto 32 29 58-0 (Glöm ej att   ange avsändare). I detta ingår   frukost och fika på lördag, lunch på lördag och fika med lunchsmörgås på söndagen samt  golvlogi eller tältplats. Kvällsmaten fixar vi tillsammans genom att bidra till knytkalas. Deltar  du enbart under söndagens årsmötesförhandlingar kostar det ingenting. 

Logi: Golvlogi eller eget tält. Ta med lakan, eller sovsäck och liggunderlag, (har du särskilt behov av säng finns någon sådan). Ta också med egen mugg, skål, sked och täljkniv. Utedass,  men ej dusch, finns. Årsmötet hålls bara några meter från badplats.  

Transporter: Buss från Slussen i Stockholm mot Ingarö med buss 429 mot Idalen (hoppa av  vid Björnö Sandarna och gå 800 m) eller buss 428 mot Björkviks brygga (hoppa av vid  Björnö Naturreservat och gå 500) till Kajakeriet, Småängsvägen 1. Transport eller  vägbeskrivning kan ordnas vid behov. 

Har du frågor om styrelsens tankar   om covid-19 inför årsmöteshelgen   så går det bra att ringa till   ordförande Mirjam Waldén   072 219 3157. Mer information kommer vid anmälan.   

Hoppas vi ses!


Sommarläger 2020 i Blekinge

Årets sommarläger hölls på Ramsö, straxt utanför Karlskrona i Blekinge. Förutom en skygg skock får var argaladeiarna de enda boende på denna öde ö.


Sommarläger 2020

Argaladeis sommarläger hålls i år på en liten ö i Blekinge skärgård. Ön ligger i närheten av Karlskrona, och det kommer att vara möjligt att åka tåg till lägret och bli hämtad med båt några hundra meter från tågstationen. Vi har tillgång till ön under vecka 29. Datumet är 11-18 juli.

Aktiviteter som vi tänker oss är paddling, ev. segling, bad vid en fin liten strand, hantverk, sång och musik, dans m.m. Vi kommer att ha gemensamma kvällssamlingar, där vi turas om att ordna med kaffe, te och saft med något tilltugg. Övriga måltider ansvarar var och en för och ingår inte lägeravgiften.

Lägeravgiften är 400 kr/fullbetalande vuxen och 100 kr barn/student/pensionär.

Anmälan sker till Åsa Thorsén- Mogensen, asamogensen(at)gmail.com före 1 juni. Det är begränsat antal platser. Mer information kommer vid anmälan.

Välkomna önskar familjerna Thorsén-Mogensen och Hilmerby

Anmälan stängd pga. fullt antal anmälda!

Efter midsommar kommer ett beslut ske ifall sommarlägret kan genomföras i år. Vid sjukdom eller inställt läger får anmälda deltagaravgiften tillbaka. Det går att sjukanmäla sig fram till sista dagen. Vi utgår från myndigheternas bestämmelser.


Träff om Argaladeis historia uppskjuten

Vi kommer inte att ha friluftsträffen den 4 april, som vi hade planerat. Vi skjuter på träffen till framtiden, kanske kan vi ta träffen under sensommaren eller tidig höst? Kanske i samband med årsmötet? När vi väl träffas kommer vi att berätta gamla historier om Argaladei. Träffen är för nya såväl som gamla medlemmar. Matlagning kommer ske över öppen eld. Det finns möjlighet till övernattning, för den som vill, i tält eller vindskydd.

Träffen anordnas av Annika Waldén och kommer hållas vid Allan Höglunds vindskydd vid sjön Glåpen, utanför Ramnäs i Surahammars kommun. Är du intresserad av att vara med och få mer information om när träffen planeras kan du anmäla ditt intresse till Annika, tomasboda04@gmail.com eller telefon 076-79309 08. Anmälan är inte bindande. När vi vet mer kommer vi att uppdatera med mer information på den här sidan.


Hantverksträff 16-17 november

Kom och hantverka på Ingarö! Ull (några kardor), trävirke, en lägereld och tipi finns på plats! Ta gäna med eget hantverk. Lunchsoppa och fika på lördagen till självkostnadspris (vi delar på kostnaden för mat).

Delta när du vill från klockan 10 på lördagen till sent. Vill du sova över finns tipi samt golvlogi inomhus. Det går bra att vara med på söndagen också, då kommer det vara styrelsemöte.

Varma kläder rekommenderas. Mejla karin.egholt@gmail.com för frågor och anmälan. Buss 428x och 429x från Slussen till Björnö Sandarna. Anmälan sker till karin.egholt@gmail.com.


Årsmöteshelgen 2019

Deltagarna på årets årsmöteshelg. En liten men trevlig och tapper skara!

Nu är årsmöteshelgen till sin ända. Beslut om ekonomi, medlemsavgift, verksamhetsplan och annat klubbades igenom (om någon är intresserad av dessa beslut så maila argaladei.nu@gmail.com). För väl var att fokus den mesta tiden fick vara på annat. Vi var ett dussin personer som tillsammans lagade mat över öppen eld, sjöng sånger ihop, hantverkade i ull, trä och andra naturmaterial samt bastade och badade i sjön under helgen. Humöret var bra trots att vädret var småregnigt och gråmulet hela helgen. Men vad vore Argaladei om lite regn skulle stoppa oss? Här är i alla fall några utvalda bilder från helgen. /Mirjam